top of page

כיצד חברות ביטוח נוהגות לנצל את הייחוד של נזק נפשי עקב תאונת דרכים?

ישנם שני עניינים עיקריים המייחדים נזקים נפשיים מנזקי גוף "רגילים" הנגרמים בתאונות דרכים: ​​

  • הראשון, לא תמיד ניתן למדוד פגיעות נפשיות או לערוך בדיקה חד משמעית המאשרת פגיעה נפשית, זאת בניגוד לפגיעה פיזית כדוגמת שבר ביד שניתן לאבחון בצילום רנטגן. הפגיעה הנפשית מאובחנת על ידי פסיכיאטר בהתבסס על סיפורי פיו של הנפגע, ולנפגע יש אינטרס לכאורה להפריז בתיאור נזקיו כדי לזכות בפיצוי.

 

  • השני, ישנם לא מעט נפגעים, המגלים חוסר נכונות לפנות לטיפולים רפואיים עקב פגיעה נפשית. הסיבה יכולה להיות חשש, בושה או רצון שלא "לחטט בפצע". 

מכיוון שאין כל בדיקה, שיכולה למדוד פגיעה נפשית באופן אובייקטיבי, ומכיוון שהפגיעה נלמדת בעיקרה מסיפור ותיאור פיו של הנפגע, חברות הביטוח טוענות במקרים רבים  כי הנפגע מפריז בתיאוריו או ממציא אותם כדי "לזייף" נכות נפשית, גם אם טענה זו רחוקה מאוד מהאמת.

כאשר הנפגע לא פנה בכלל לטיפול רפואי או שהוא פנה לראשונה זמן רב אחרי אירוע הנזק מחמת בושה או חשש לפנות לטיפול רפואי, הבעיה מתחדדת עוד יותר, וחברת הביטוח מנצלת את ההזדמנות כדי להטיל ספק במניעים של הנפגע, גם אם טענות אלה אינן אמת.

בתי משפט מכירים באופן עקרוני בייחודו של נזק נפשי בשונה מנזק פיזי. כך לדוגמא, ברע"א 4772/14 יורם נ' הכשרה חברה לביטוח אמר בית המשפט העליון את הדברים הבאים (בהקשר של מינוי מומחה מטעם בית משפט בתחום של בריאות בנפש עקב תאונת דרכים):

 

"כאשר מדובר במינוי מומחה בתחום בריאות הנפש יש לגלות רגישות רבה בנוגע לטענה של איחור בפניה לקבלת טיפול נפשי, שכן לעיתים נמנעים הסובלים מבעיות בתחום זה לפנות לקבלת טיפול מחשש לסטיגמות, מאי הכרת הנושא וכו"

למרות גישה זו, עדיין קיימים לעתים אתגרים ראייתיים להוכיח נזק נפשי בגלל הסיבות שציינו. ההמלצה שלנו היא שאם אתם חושדים שאתם סובלים מנזק נפשי בעקבות תאונה, טפלו בעצמכם כמה שיותר מוקדם אחריה- בראש ובראשונה עבור בריאותכם ואיכות חייכם. תוצאה נלווית של הטיפול יכולה להיות יצירת ראיות אותנטיות בדמות מסמכים רפואיים המעידים על הופעת התסמינים סמוך לאחר התאונה, ולאו דווקא לראשונה במועד הגשת התביעה. באופן הזה תשפרו את סיכוייכם לשקף ולהוכיח לבית המשפט את הנזק כהווייתו ולקבל את הפיצוי המגיע לכם.

עורכי דין, אשר עיקר עיסוקם הוא התמודדות עם חברות ביטוח, יוכלו לייעץ ולהכווין אתכם באופן המיטבי, ולכן מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום מוקדם ככל האפשר.  

IMG_1477.JPG
IMG_0928.JPG

ליצירת קשר ישיר עם עורך דין יוסי טרגש או עורך דין אורן טרגש לייעוץ ראשוני ללא התחייבות לחצו על המספר: 03-5575955

bottom of page