top of page

הכל אודות פשרה בתביעות נזקי גוף מכוח דיני הנזיקין

כמעט כל נפגע בנזקי גוף, שמגיש תביעה לבית משפט, ייתקל בשלב כלשהו בהצעת פשרה. מדובר בהצעה שניתנת לו לקבל סכום כסף באופן מיידי מהנתבעת (לרוב חברת הביטוח) עבור הפגיעה שלו, אך מבלי שחברת הביטוח תודה בכל טענה. במסגרת ההסכם הנפגע מוותר על המשך הליכי המשפט נגד חברת הביטוח ומוותר על פסק דין נגדה. בפני נפגע המקבל לידיו הצעת פשרה במסגרת תביעה לנזקי גוף עומדות שלוש אפשרויות עיקריות:

  • לקבל את הצעת הפשרה, ולהפסיק את ההליכים בבית משפט.

  • לדחות את הצעת הפשרה ולהמשיך את ההליכים בבית משפט עד שיתקבל פסק דין. פסק הדין יקבע אם התביעה מתקבלת או לא, ומה גובה הפיצוי שיקבל הנפגע.

  • לדחות את הצעה הפשרה, ולנסות להתפשר בשלב מאוחר יותר (אם זה יהיה עדיין רלוונטי). בהמשך הצעת הפשרה יכולה להשתנות לטובה או לרעה.

 

הרעיון של פשרה מעלה הרבה שאלות, כגון: מי אמור להציע את הצעת הפשרה? איך קובעים באיזה סכום תהיה הצעת הפשרה? מה קורה אם לא מקבלים את הפשרה? ומעל הכל האם כדאי לקבל את הצעת הפשרה? וכו'

כאשר מועלית הצעת פשרה, שעשויה לסיים את התביעה, תתכן התלבטות רבה אם לקבל אותה או לא. בניגוד לפסק דין, שבו בית המשפט מכריע בתוצאה הסופית מבלי שלצדדים יש כל שליטה על הכרעתו, בהסכם פשרה הצדדים הם שמסכימים על סכום הפיצוי ועל עיתוי חתימה ההסכם, וזה כשלעצמו יוצר התלבטויות לא מעטות. בקבלת הצעת הפשרה הנפגע מסתכן שהוא מפסיד פיצוי גבוה יותר ממה שהיה עשוי לזכות בפסק הדין, אך בדחיית הצעת פשרה הוא גם מסתכן בקבלת פיצוי נמוך יותר בפסק הדין או אולי אפילו בכך שהתביעה שלו תידחה לחלוטין. ככל שהנזקים וסכום הפשרה גבוהים יותר, כך ההתלבטות יותר עוצמתית.

כדי להקל במעט על ההתלבטות ולתת מענה על לפחות חלק מהשאלות, ערכנו עבורכם סדרה בת שלושה מאמרים שמסבירה הכל בנוגע לפשרה :

חלק ראשון- יתרונות וחסרונות הפשרה

חלק שני- מהו סכום פשרה הוגן? כיצד קובעים סכום פשרה הוגן?

חלק שלישי- הצד המסוכן של הצעות הפשרה וממה כדאי להיזהר?

bottom of page